On the bananenfarm... - Reisverslag uit Tully, Australië van Natasja Hagenaar - WaarBenJij.nu On the bananenfarm... - Reisverslag uit Tully, Australië van Natasja Hagenaar - WaarBenJij.nu

On the bananenfarm...

Door: Natasja

Blijf op de hoogte en volg Natasja

28 Oktober 2007 | Australië, Tully

Daar zijn we weer! Het heeft even geduurt, wat komt doordat er in de plaats waar ik nu zit weinig computers beschikbaar zijn en het duurt eeuwen voordat je er een keer op kan en het is inmiddels alweer 3 weken terug dat ik een verhaal aan het typen was om op de site te zetten, wil ik het verhaal opslaan, doet de site het niet meer, dus ik dacht weg verhaal! Daarna niet zo veel tijd gehad en nu eindelijk weer een computer gevonden, log ik in op de site, staat mijn verhaal gewoon op de site! Geweldig! Wat heb ik een geluk! Nu hoef ik alleen de dingen te vertellen die ik de afgelopen weken heb gedaan. Dan zal ik jullie nu maar snel op de hoogte brengen, want ik begrijp van mensen dat ze toch wel weer wat van me willen horen. Alleen waar blijven jullie leuke berichtjes? Na de vakantie is iedereen weer druk bezig met de dagelijkse dingen in het leven natuurlijk :P

Maar goed, waar was ik gebleven? Even stiekem terug kijken in m'n vorige verhaal...
Tja Fraser Island dat was een mooie ervaring, maar blij dat ik weer terug was. Na Fraser zijn we door gereden naar Childers waar we de bedoeling hadden om daar werk te zoeken. We hadden nog maar een smsje gestuurd en we konden de volgende dag gelijk gaan beginnen. Dus de volgende morgen stonden we om 6 uur in de morgen klaar om te werken. Het was wel vroeg, maar we werkte dan ook maar tot half 2 's middags, zodat je niet in de hitte hoefde te werken. En wat voor werk hebben we dan gedaan? Nou we zaten in het tomaten plukken! Niet het leukste baantje dat je kan vinden, maar je verdient er geld mee. Na dat 10 dagen achter elkaar gedaan te hebben zonder een dag rust, dus we werkte ook in het weekend, kregen we na die 10 dagen te horen dat er niet genoeg fruit meer te plukken was, dus ze vroegen ons om eerder te stoppen met werken. We zouden die vrijdag toch vertrekken, dus toen zijn we maar weer gestopt met werken. Met dat geld wat we hadden verdient zijn we weer verder gaan reizen naar Airlie Beach waar we onderweg nog in verschillende plaatsen hebben rond gekeken, maar waar verder niet zo veel bijzonders was. In Airlie Beach hebben we de boot trip over de Withsunday's gedaan. We hebben de goedkoopste boot genomen, dus we zijn niet gaan zeilen, maar we zouden bijna de zelfde dingen zien, dus waarom niet? We zijn natuurlijk niet voor niets arme backpackers... haha... :P De boot trip beviel bij mij niet al te goed, helaas. Ik denk dat ik toch een beetje last had van zee ziekte :s. Erge hoofdpijn en een raar gevoel in m'n buik, maar ik heb niet over de reiling gehangen. Zolang ik maar op bed bleef liggen hield ik het goed uit. Onderweg hebben we wel leuke dingen gedaan. We hadden een vrije introductie duik, wat erg leuk was. Je hebt daar zo ontzettend veel vissen, erg leuk om te zien. Daarnaast mocht je ook gaan snorkelen, wat ook een leuke ervaring was. Helaas had ik geen onderwater camera, maar goed ik heb het allemaal opgeslagen op de harde schijf! Verder hebben we mooie witte stranden gezien, in het zonnetje gerelaxt, goed gegeten enz enz, maar ook na deze trip was ik ook weer blij dat ik weer met beide voeten op vaste wal stond.
Na de Withsunday's zijn we doorgereist naar het kleine plaatsje Tully, waar ik op dit moment nog steeds zit. Onderweg natuurlijk weer een aantal plaatsen bekeken en we zouden in dit plaatsje dan weer werk gaan zoeken wat niet zo moeilijk zou zijn, omdat er genoeg werk te doen moest zijn. Nou en dat klopte ook wel. We zijn eerst naar de camping gegaan waar we zouden verblijven en die man van de camping had twee werkplaatsen vrij op een bananenfarm, dus ook hier konden we de volgende dag gelijk beginnen. De kleine baantjes zijn hier zo makkelijk te vinden, maar goed we zitten nu dus in de bananen. We werken van 's morgens 7 uur tot 4 uur in de middag en ik kan je vertellen dat dat bananen werrk me veel beter bevalt dan de tomaten, vandaar dat we nog steeds daar werken, en we verdienen twee keer zoveel dan in de tomaten en als ik goed reken verdien ik hier nog eens niet zo slecht ook! Uurloon dan... Dus we proberen zo wat geld te verdienen om weer verder te reizen. En wat doe ik dan zoal op de farm? Het leuke van werken daar is dat je na elke pauze een andre klus te doen krijgt. Ik sorteer de bananen, ik snij de grote bananen trossen in kleinere groepjes, ik haal de zakken van de binnen komende bananentrossen af, waar je zo af en toe van grote tot kleine kikkers, kevers, spinnen enz tegen komt, ik doe deksels op de dozen, ik bind de bomen vast zodat ze niet omvallen met dat gewicht, ik haal de stronken van de touwen af, waar ik na wat kriebels op m'n rug en arm het niet vertrouwde, dus kijk ik onder mijn short zit er een grote bruine spin net onder m'n borst! Met een snelle handbeweging lag die natuurlijk op de grond, dat snap je natuurlijk wel... Jak! En wat ik de afgelopen paar dagen heb gedaan is de bananentrossen die nog buiten aan de boom hangen, daar moet ik de bloem vanaf snijden en de eerste paar bananen rijen, zodat ze verder kunnen groeien en klaar zijn om te verkopen. Afgelopen vrijdag moest ik dat ook doen, dus we lopen daar tussen de bomen door, ik wilde net een andere rij begingen, komt er opeens een slang uit de boom naar beneden glijden! Ik was op nog geen 2 meter afstand van hem vandaan, het was nog net geen gillen, maar wel een angstig stemmetje dat zei "snake" terwijl ik weg rende. De man die een oogje op ons houdt tijdens het werk, vroeg me naar de slangs kleur. Tja hoe moet ik dat weten in een oogflits? Ik vond hem aanrdig zwart dus ik zei zwart, wat niet echt een goed teken is, omdat de meeste zwarte slangen giftig zijn, dus hij ging heel voorzichtig naar de plaats waar ik hem gezien had en de slang lag daar nu in het hoge gras. Hij gaf de slang een tik met de lange messen die we nodig hadden voor ons werk, zodat hij uit het gras kwam. Zo snel als de slag kon maakte hij zich uit de voeten. Uiteindelijk scheen het een groene boom slang te zijn, waar ik me geen zorgde over hoefde te maken. Alles wat in de boom leeft is ok, maar de slangen die op de grond leven zijn erg gevaarlijk. Goed dit was mijn eerste ervaring met een levende slang in het wild, maar ook al was het niet giftig, de 20 min. na de gebeurtenis had ik nog steeds knikkende knieen en ik had nu meer oog voor de grond dan voor de bananen trossen in de bomen. Maar goed verder is er niks gebeurt, dus jullie hoeven zich geen zorgen te maken.
We blijven nog anderhalve week daar werken en dan gaan we verder reizen.

Dit was het wel weer even. Jullie hebben weer genoeg te lezen en mijn tijd is bijna weer op, dus ik ga jullie weer zien.

Ik zal de volgende keer niet dat lang wachten met een nieuw verhaal. Nogmaals sorry.

Veel liefs,
Natasja

• 28 Oktober 2007 - 09:30

Aimée, Steef, Marcel:

Nou hier is je berichtje hoor, ik zal je nog een keertje apart emailen. Meid lekker naar je zin daar of niet. Mis ons niet een klein beetje haha.... Hier is alles best, krijg al een buikje, maar bij marcel was ik dikker. Zal kijken of ik nog een paar foto's kan doormailen naar je.

groetjes van hier

aimée, steef en marcel

• 28 Oktober 2007 - 09:37

Jeroen:

nou klinkt spannend allemaal hoor!! echt super leuk dat je het zo naar je zin hebt daar!! vind inderdaad wel dat je wat vakaer zou mogen schrijven:D succes en veel plezier daar!!!! kuss jeroen

• 28 Oktober 2007 - 15:47

Ruud:

Ik ben toch nog steeds een beetje jaloers op die knul, dat hij wel met je mag rond reizen en ik dat niet kan.
    Maar heel veel plezier de aankomende periode. En ik zoek je zeker een keer op als je terug ben.

Groet van mij en mijn meiden (die ook maar wat graag terug naar aussie willen)

ruud

• 28 Oktober 2007 - 19:57

Glenn En Kitty:

nou natasja je hebt weer genoeg beleefd maar ik zal je zeggen liever jij dan ik ik moet niets van spinnen hebben dus daar zou ik niet willen werken voor geen goud

groetjes van ons en een dikke kus

glenn en kitty

• 29 Oktober 2007 - 11:12

Kortlandjes:

Hoi Natas

Geweldig zeg je verhalen.Heeft idd wel een tijdje geduurt he.Maar des te spannender zijn je volgende verhalen.Geniet van je mooie tijd daar en we wachten je volgende verhaal weer af.
    Hier is het weer helemaal niks dus blijf nog maar lekker daar hoor.

Groetjes Ron,Sandra,Richard en Daniël

• 09 November 2007 - 02:55

Bartje:

hey Meid!!
    lekker leventje he!!! nou geniet er nog van!! misschien kom je wel ergens tegen!!
    kus Bart

• 09 November 2007 - 22:56

Gera:

Hoi Natasja,

Wij kennen elkaar niet, maar hebben wel een gedeelde passie. Reizen! En momenteel zit jij al lekker in Australie en ik vertrek 22 dec naar Australie. En oud en nieuw vieren we in Sydney. Ik heb je naam van Sylvia en Arnold Zonneveld. Heel veel plezier nog daar.

Gr. Gera

• 15 November 2007 - 12:13

Patrike En Toos:

hallo natasja,

wij genieten van je reis,je verhalen en de foto`s.
    wij zijn blij dat het zo fijn met je gaat alleen die benanenspinnen zijn mijn te groot en te vies.
    en die slang moet er niet aandenken!!!!nou verder veel werk en reizen.hier komt de kou er weer aan na de natigheid haha.

groetjes en veel liefs,

patrike-toos