Het is geel en het kan rijden?!
Door: Natasja
Blijf op de hoogte en volg Natasja
13 December 2007 | Australië, Berri
We hadden dus die bus geboekt die naar Adelaide zou gaan en onderweg zouden we dan dus stoppen in Coober Pedy. Het was een erg lange bus rit, dus iedereen was dan ook blij dat we eindelijk aan kwamen in Coober Pedy. Daar is het meeste dan ook onder de grond, waar het om bekend staat en natuurlijk om z'n opals daar, omdat het in de zomer veel te warm is, dus vandaar dat ze onder de grond leven. Ik heb het zelf mee gemaakt en het is eerg aangenaam onder de grond. Je hebt geen arco nodig, het is lekker koel maar erg donker. We sliepen die avond in een onder grondse bunker wat erg apart was en toen de lichten uit waren was het dan ook pikke donker! De volgende morgen hebben we een nog langere bus rit moeten door staan en aan het einde van de dag kwamen we dan eindelijk versleten in Adelaide aan.
De volgende dag zijn we opzoek gegaan naar een auto en je wilt het geloven of niet, maar we hebben er weer een! Dit keer een kanarie gele ford laser uit 1985 die maar door twee eigenaren hiervoor gebruikt is en heeft 190.000km op de teller staan wat niks betekend hier in Australie. Tot nu toe is het nog een goede deal geweest (1100 dollar) en we zijn er erg blij mee. Daarnaast moesten we natuurlijk opzoek naar een ander verblijf, vandaar dat we nu een redelijk grote tent hebben gekocht, maar voordat we die hadden, hadden we een kleine, maar na de tweede nacht was er al een tent paal gebroken, dus die hebben we maar terug gebracht en nu hebben we een aardige luxe voor net iets meer geld. Nu we in een tent slapen hebben we natuurlijk ook een matras nodig. Het eerste airbed was na de eerste week al weer de deur uit, omdat er een gaatje in zat en daarna blaasde die zichzelf op, dus konden we een nieuwe meekrijgen. Twee dagen later zat er in die nieuwe ook al weer een gaatje, maar vanacht heeft de tent na de operatie het kunnen houden, dus we hopen dat eht nu goed gaat. Oh en met die nieuwe tent is ook wat mis. We hadden een vogel in de tent terwijl we sliepen en die heeft met ziujn gevladder een gaatje in het tent doek gemaakt, maar dat is in het buitenste gedeelte, dus daar maken we ons nog niet zo veel zorgen om, maar jah het wil ons nog niet echt lukken dat kamperen! :)
Verder zijn we twee weken terug begonnen met sinasappels pikken. Dat is weer even wat anders, maar het werkt bijna hetzelfde als de tomaten en zeker het geld, dus jah dat was niet zoveel bijzonders, maar we hebben weer iets bij elkaar gespaard om kerst cadeautjes voor elkaar te kopen. Gisteren hebben we het sinasappelen seizoen gesloten, dus morgen gaan we op pad naar de Great Ocean Road waar we een kijkje gaan nemen en daarna gaan we gelijk door naar Joel's oom om daar de kerstdagen door te brengen. Voor na de kerst hebben we nog geen verdere plannen, maar na oud en nieuw willen we weer terug naar dit dorpje gaan waar we nu al weer twee weken verblijven en willen we weer op zoek naar ander werk. Daarnaast is Joel hier in een team basketbal gaan spelen en hebben we weer in de kracht gestaan. Wie weet krijg ik hier ook nog wat aangeboden? Of wie weet ga ik zelf wel opzoek naar iets in de sport, zodat ik toch nog een beetje in figuur blijf haha.
Nou dat laat ik jullie de volgende keer allemaal weer weten!
Voor als ik jullie niet meer spreek:
ALVAST HELE FIJNE KERSTDAGEN EN EEN HEEL GELUKKIG NIEUW JAAR TOEGEWENST!
Hier wordt het aardig warm rond de feestdagen, dus wie weer vier ik het in bikini :P
Tot de volgende keer!
Dikke kus,
Natasja
13 December 2007 - 06:40
Ruud:
Leuk om weer wat van je te horen.
Zo ik kan lezen kom je misschien wel nooit meer terug, zo naar je zin heb je het.
Het klikt wel lekker he met dat vriendje van je.
Al grotere plannen?
groet
ruud -
13 December 2007 - 17:07
Glenn En Kitty:
hey natasja het ga je goed af daar alvast prettige kerstdagen en een voorspoedig 2008 via je mail stuur ik je een kerstkaart
tot schrijfs
glenn en kitty -
19 December 2007 - 11:39
Ilse:
Hee Natas,
Van mij ook alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!
Kus Ilse -
21 December 2007 - 07:58
De Kortlandjes:
Hoi Natas
Valt niet mee he het kamperen.Maar aldoende leert men.
Jij in bikini de kerstdagen,wij onze ijsberen jassen aan hoor.
We wensen jou en Joël dan ook hele warme,zonnige kerstdagen toe en een gezond en gelukkig 2008.
Tot volgend jaar dan maar weer.
Groetjes van ons -
27 December 2007 - 11:21
De Rietveldjes:
We zijn een beetje laat ( sorry )
maar toch noghele fijne kerst dagen en een gelukkig nieuw jaar !!
Kuss ! xx en veel groetjes
Pleun, elma
steven